Vijesti

VIŠA MEDICINSKA SESTRA Stanje na UKC BL je dno dna

“Ovdje radim 30 godina i goreg rukovodstva nije bilo… Ovo je dno dna”, kazala je ona. Dodaje da joj kolegica leži na klinici i da je teški onkološki pacijent…

“Ona je u teškom stanju jer nema lijekova…Dobila sam spisak lijekova koje moram da nabavim – ja ili njena porodica koji koštaju preko 300 maraka i to samo za dan dva…”, navela je ona i dodala da za ležanje u bolnici teški pacijenti moraju imati po par hiljada maraka kako bi nabavili lijekove koji su im potrebni za liječenje.

“Ovo je strašno, kako žena da se oporavi. Žena je u teškom stanju, a mora da razmišlja kako nabaviti lijekove…Kažu – refundiraće!… Ovo je strašno, neću ružno da se izražavam, ali ovo rukovodstvo i ovaj sistem ne zaslužuju lijepe riječi. Da je moje dijete u pitanju ja bi nekog odrobijala”, kazala je Vanja Subašić, ogorčena medicinska sestra zaposlena u UKC Republike Srpske.

Prijateljica Vanje Subašić, medicinske sestre UKC Republike Srpske, koja je bila težak onkološki bolesnik, nažalost, preminula je u toj zdravstvenoj ustanovi.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button