Kotor VarošSportVijesti

Zlatna medalja i titula najuspješnije kadetkinje Dariji Danilović na prvenstvu Republike Srpske

U subotu 19.03.2022. godine na Palama održano je prvenstvo Republike Srpske u džudou za kadete, kadetkinje te mlađe dječake i djevojčice.

Na ovogodišnjem prvenstvu za kadete i mlađe dječake i djevojčice u muškoj i ženskoj konkurenciji, učestvovalo je 288 takmičara i takmičarki iz 40 klubova. Od čega 95 kadeta, 39 kadetkinja, 118 mlađih dječaka i 36 mlađih djevojčica.

Ispred kluba iz Kotor Varoša nastupilo je deset takmičara, od čega šest kadeta, jedna kadetkinja i tri mlađa dječaka.

Darija Danilović osvojila je zlatnu medalju u kategoriji kadetkinja do 63kg. Pored osvojenog prvog mjesta i šampionske titule u konkurenciji kadetkinja, Darija je proglašena i najuspješnijom takmičarkom u konkurenciji kadetkinja u svim kategorijama, zbog čega je od organzatora turnira nagrađena sa posebnim peharom.

Srebro je osvojio Vedran Trkulja u kategoriji mlađih dječaka do 30kg, dok je bronza pripala Jovanu Milanoviću u kategoriji mlađih dječaka do 42kg.

,,Pored osvajanja navedenih medalja, još neki naši takmičari su imali dobar nastup kao Jovan Vuković, kojii i pored tri pobjede nije uspio da se domogne medalje. Sa ostvarenim rezultatima naših takmičara sam prilično zadovoljan, a naročito da smo na ovom takmičenju stekli šampionku Republike Srpske u konkurenciji kadetkinja do 63kg i vice šampiona u kategoriji mlađih dječaka do 30kg. Osvajanjem ovih medalja, na dosadašnja četiri nastupa u ovoj godini, naši takmičari su osvojili ukupno četrnaest medalja, od čega tri zlatne, dvije srebrene i devet bronzanih medalja“ – izjavio je trener kluba Sejdo Tatar.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button