Kotor VarošSportVijesti

Zlatne medalje za Saru Marić i Anju Smiljić na prvenstvu BiH u Vitezu

Na prvenstvu Bosne i Hercegovine za juniore, juniorke te starije dječake i djevojčice koje je održano 09.04.2022. godine u Gradskoj dvorani u Vitezu, džudisti iz Kotor Varoša osvojii su dvije zlatne medalje.

Na ovom prvenstvu učestvovalo je ukupno 315 takmičara i takmičarki iz 62 džudo kluba Bosne i Hercegovine i to 84 juniora, 48 juniorki, 121 starijih dječaka i 62 starije djevojčice. Ispred našeg kluba nastupilo je ukupno 5 takmičara koji su osvojili medalje na republičkom prvenstvu.

Zlatnu medalju osvojila je Sara Marić, juniorka +78kg koja je ove godine postala, pored šampionke RS i šampionka BiH u ovoj kategoriji, te reprezantivka BiH. Takođe zlatnu medalju osvojila je i Anja Smiljić, starija djevojčica u kategoriji do 57kg, koja je u ovoj kategoriji takođe bila prva na prvenstvu RS.

I ostali naši takmičari su pokazali zavidnu borbenost kvalitet tako da su Andrej Brljić junior +100kg, Darija Danilović juniorka do 63kg i Milica Zvijerac starija djevojčica do 63kg, eliminisani tak u borbi za medalju.

,,Ipak sa ovim rezultatom trebamo biti zadovoljni, jer smo dobili dvije šampionke Bosne i Hercegovine iz našeg kluba, što samo učvršćuje ranije stčeni rejting našeg kluba u džudo sportu u BiH i RS. Osvajanjem ove dvije zlatne medalje,do sada smo na takmičenjima u ovoj godini osvojili ukupno 23 medalje u to 7 zlatnih, 4 srebrene i 12 bronzanih“- istakao je trener kluba Sejdo Tatar.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button