Pripadnici Policijske stanice Kotor Varoš na čelu sa komandirom Draganom Božičkovićem u 2023. godini istakli su se u društvenim aktivnostima i time pokazali da uloga policije nije samo represivna nego da su kao i ostali sugrađani dio ovog društva čijem razvoju i napretku svi moramo težiti.

U ovom kratkom sažetku navešćemo samo dio aktivnosti koje su realizovali pripadnici kotorvaroške policije.

Policijska stanica Kotor Varoš uzela je učešće u dvije velike društvene humanitarne akcije za pomoć Sari Nedić i Radenku Đukiću, prikupivši unutar svojih redova značajne količine novčanih sredstava.

Učešće na humanitarnom turniru u odbojci za pomoć Sari Nedić u organizaciji Rekreativnog odbojkaškog kluba „Smeč“ iz Banja Luke.

Pripadnici Policijske stanice Kotor Varoš podržali su i akciju humanitarne organizacije Srbi za Srbe „Trojka iz bloka“ kojom su prikupljena zanačajna novčana sredstva za izgradnju kuće porodici Zubović iz Čepka.

Učešće na 55. tradicionalnom turniru u malom fudbalu „Kotor Varoš 2023“.

Promocija škole unutrašnjih poslova u Kotor Varošu, kako bi se policijski sadržaji približili potencijalnim kandidatima.

Predavanje „Ćutanje nije rešenje-prijaviti vršnjačko nasilje“ s ciljem prevencije i sprečavanja vršnjačkom nasilja među djecom u Kotor Varošu.

Predavanje “Oružje ne štiti, oružje ubija“, s ciljem podizanja svijesti kod građana, posebno učenika osnovnih i srednjih škola o opasnostima koje nastaju usljed nestručne upotrebe vatrenog oružja ili minsko-eksplozivnih sredstava.

Predstavnici Policijske stanice Kotor Varoš održali su predavanje za učenike Osnovne škole ”Petar Petrović Njegoš” u Maslovarama na temu “Siguran internet”, s ciljem da se učenicima skrene pažnja na opasnosti kojima su izloženi na Internetu, a posebno na društvenim mrežama.

Na molbu predstavnika Crvenog krsta Kotor Varoš istovarili su brašno koje je u daljem procesu distribuirano prema korisnicima i članovima.

Kotorvaroški policajci na čelu sa komandirom podržali su i akciju Crvenog krsta Kotor Varoš, „Dani zdravlja“.

U saradnji sa Opštinskom upravom Kotor Varoš i lokalnim privrednicima u 2023. godini pušten je u rad i savremeni video-nadzor koji uključuje 19 kamera na 14 prioritetnih mjesta.

Predstavnici Policijske stanice Kotor Varoš prisustvovali su obilježavanju krsne slave Boračke organizacije Kotor Varoš.

Inspektor Mladen Petrušić predsjednik je Crvenog krsta Kotor Varoš, na čijem čelu Crveni krst uspješno realizuje brojne aktivnosti i pomaže sugrađanima koji su u potrebi.