U Potsdamu (Njemačka) u periodu od 16. do 19. novembra 2023. godine održano je Evropsko prvenstvo za mlađe seniore U-23 na kojem je u kategoriji +78 kg učešće uzela Sara Marić iz džudo kluba “Mladost” Kotor Varoš.

Na prvenstvu je učestvovalo 310 takmičara (184 u muškoj i 126 u ženskoj konkurenciji) iz 37 država i 2 kontitnenta. Sara Marić je u prvoj borbi savladala predstavnicu Rumunije Pastlu Paula dok je u četvrtfinalu bolja bila Ukrajinska takmičarka Bulavina Ruslane iako je Sara imala prednost tokom meča.

“U repesažnoj borbi Sara je uspjela da pobijedi Gruzijsku predstavnicu Makishvili Salome i tako obezbijedi borbu za treće mjesto protiv Poljske takmičarke  Wolszczak Kinga. Na žalost, Sara je već na početku borbe doživjela tešku povredu koljena, te nije bila u mogućnosti da da svoj maksimum protiv predstavnice Poljske, koja je osvojila treće mjesto” – izjavio je za naš portal njen trener Borislav Bogdanić.

Tako je Sara Marić, sa dvije pobjede i dva poraza, zauzela peto mjesto na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, što je izuzetan rezultat za nju, ali i za opštinu Kotor Varoš i džudo klub “Mladost”.

“Ostaje veliki žal za medaljom, jer bi to bila prva velika medalja sa zvaničnih prvenstava Evrope za naš klub kao i za Džudo savez Republike Srpske a nadamo se da će Sara brzo da se oporavi od povrede i u periodu koji dolazi uspjeti da nas obraduje nekom od medalja sa velikih takmičenja” – poručili su iz ovog kluba.