Juče, 14. aprila 2024. godine u Banja Luci je održano prvenstvo Republike Srpske za džudiste za juniore i starije pionire. Najbolji rezultat ostvario je Serdar Jovan koji je postao šampion Republike Srpske u kategoriji juniora dok su juniori iz Džudo kluba “Mladost” osvojili treće mjesto u ukupnom plasmanu. Pored Jovanovog prvog mjesta dobrom ekipnom plasmanu juniora su doprinijeli i sledeći takmičari : Vuković Jovan (III mjesto), Darija Danilović (II mjesto), Anja Smiljić (III mjesto), Nikola Jeftimir (III mjesto), Vladan Slavnić (III mjesto) i Mirko Dubočanin (III mjesto).

U kategoriji starijih pionira medalje su osvojili : Lazić Luka (II mjesto), Milanović Jovan (III mjesto), Milić Matej (III mjesto) i Vujinović Ivana (III mjesto). 

“Zadovoljan sam ostvarenim rezultatima, ovo je još jedna potvrda da je Džudo klub “Mladost” najtrofejniji sportski kolektiv u opštini Kotor Varoš” – izjavio je Borislav Bogdanić, trener Džudo kluba “Mladost” iz Kotor Varoša.

Organizator prvenstva je bio Džudo savez Republike Srpske i Džudo klub “Banja Luka” a na prvenstvu je učestvovao 261 takmičar iz 35 klubova iz Republike Srpske.