Udruženje građana “Buđenje” iz Maslovara obradovalo je 140 mališana sa područja ove mjesne zajednice novogodišnjim paketićima.

Naime, za djecu do 10 godina organizovan je kulturno-zabavni program, kao i radionice na kojima su mališani naučili mnogo toga i zabavili se.

“Ne postoji ljepši zvuk od dječje graje, niti veća nagrada od dječjeg osmijeha! Mi smo ovom akcijom u Maslovarama doživjeli erupciju sreće i mnoštvo dječjih osmijeha, na čemu smo veoma zahvalni”, kazali su za “Nezavisne novine” iz ovog udruženja.

Program su upotpunili Djeda Mraz i njegov pomoćnik Trapavko, koji su izveli predstavu u kojoj su učestvovali i svi mališani, ali i njihovi roditelji.

Kako su dodali, ništa od ovog ne bi bilo moguće da njihovu ideju nisu podržali sponzori.

“Želimo da zahvalimo našim sponzorima koji su pomogli ovu akciju, prvenstveno Mjesnoj zajednici Maslovare. Hvala i Bojani Jotanović koja je osmislila i vodila sve radionice i uljepšala dan djeci. Takođe, posebnu zahvalnost dugujemo fondaciji “Krajina za Srpsku”, navode iz ovog udruženja.

Kako ističu, veoma su ponosni što su uspjeli da okupe ovoliko djece i roditelja, te se nadaju da će sljedeće godine biti još više djece.

Naime, svoje oduševljenje ovom akcijom nisu krili ni roditelji.

“Ovo je prvi put da se u našem mjestu organizuje ovakva akcija. Veoma nam je drago da je neko pokrenuo nešto ovako, te na ovaj način želim da zahvalim organizatorima što misle na naše mališane”, kazao je jedan od roditelja.

Iz udruženja ističu da su ovu akciju organizovali vođeni idejom da ljubav i dobrota nikad nisu uzalud dati, jer su blagoslov za one koje ih primaju, ali i za one koji ih daju.

(Dijana Petrušić, Nezavisne novine)