Otvoreni "Dani nauke"

KOTOR VAROŠ, 16. APRILA - Načelnik opštine Zdenko Sakan otvorio je danas u Srednjoškolskom centru /SŠC/ "Nikola Tesla" manifestaciju "Dani nauke" u okviru obilježavanja 24. aprila – Dana opštine Kotor Varoš, koja ima za cilj promociju i popularizaciju nauke.

"Nauka predstavlja neodvojivi dio svakodnevnog života i ovaj festival je pokazao inspiraciju učenika i njihovu kreativnost iz fizike, hemije, matematike i biologije", rekao je Sakan.

On ističe da su se učenici potrudili da na edukativan i zanimljiv način popularizuju i društvene nauke i približe ih posjetiocima.

Direktor SŠC "Nikola Tesla" Danijela Kostić poručila je da je ovo zajednički rad učenika i njihovih profesora iz različitih naučnih oblasti, ali i promocija vrhunskih rezultata sportista u vannastavnim aktivnostima.

U okviru manifestacije "Dani nauke" prezentovan je i kratki film o istoriji Srednjoškolskog centra, koji su snimili učenici, kao i novi sajt ove ustanove.

Pokaznu vježbu pružanja prve pomoći uspješno je izvela ekipa podmlatka Crvenog krsta. U zabavnom dijelu programa nastupili su članovi muzičke sekcije Srednjoškolskog centra.