Dnevni rekord: 60 ili 16% od testiranih zaraženih virusom korona u Republici Srpskoj

U posljednja 24 časa, 60 zaraženih u Republici Srpskoj virusom korona. Prema mjestu prebivališta, 12 osoba je iz Srpca, 10 iz Banjaluke, šest iz Zvornika, po pet iz Kostajnice i Prijedora, po četiri iz Doboja i Gradiške, po dva iz Kotor Varoša i Modriče i po jedna iz Dervente, Kozarske Dubice, Čelinca, Milića, Teslića, Laktaša, Oštre Luke, Novog Grada, Rogatice i Mrkonjić Grada.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 376 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 60 osoba u Republici Srpskoj,što je 16% od ukupno testiranih, saopšteno je iz Instituta.

Jedna od dvije osobe koje su danas potvrđene kao pozitivne je vaspitačica u kotorvaroškom vrtiću "Larisa Šugić" zbog čega je dio djece ostao kući a testirani su bliski kontakti vaspitačice te će nakon rezultata roditelji biti obaviješteni da li će rad vrtića biti privremeno obustavljen.