NSRS o izmjenama Zakona o šumama

Narodna skupština Republike Srpske nastavila je danas redovnu sjednicu na čijem dnevnom redu je rasprava o Prijedlogu Poslovnika Narodne skupštine. Deseta redovna sjednica prekinuta je u srijedu, 24. juna.

Osim o Prijedlogu Poslovnika, raspravljalo se i o prijedlozima zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama, o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama, o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom i o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine.

Narodni poslanik Nedeljko Glamočak (SDS) u svojoj diskusiji upoznao je poslanike i javnost o teškom stanju u ŠG "Vrbanja" koje je u minusu oko 6 miliona što je dvogodišnji etat - ukupna proizvodnja gazdinstva za dvije godine.

"Radnici nisu primili platu 4 mjeseca a ministarstvo ništa ne preduzima da to stanje promijeni, direktor koji napravi minus ide u drugo gazdinstvo za direktora i tako u krug. Da se pomoćnik za šumarstvo bavi stanjem u ovom gazdinstvu koliko se bavi lovačkim društvom u Kotor Varošu do sad bi se nešto promijenilo" - rekao je Glamočak obraćajući se ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi RS Borisu Pašaliću.

Glamočak je pozvao ministra da povede računa o stanju u ŠG "Vrbanja" Kotor Varoš te da se odupre pritiscima i da prestane da udovoljava željama pojedinaca.